Studenckie Koło Naukowe Dietetyków powstało 7 maja 2015 roku przy Zakładzie Podstaw Żywienia Człowieka z inicjatywy studentów kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka. Głównym celem działalności SKN Dietetyków jest propagowanie zdrowych nawyków żywieniowych w kontekście działań profilaktycznych chorób dietozależnych, poprzez prowadzenie akcji edukacyjnych, warsztatów oraz badań, których wyniki są prezentowane na konferencjach o zasięgu ogólnopolskim i międzynarodowym.

Opiekunami Koła są:
dr inż. Anna Bogacka
dr inż. Angelika Heberlej

Prezes:
Alicja Golis

Wiceprezes:
Marta Flisek

Członkowie:
Joanna Borkowska
Aleksandra Beśka
Dominika Czubacka
Klaudia Ćwikowska
Marta Flisek
Natalia Frankowska
Alicja Golis
Aleksandra Hoczyk
Ola Jóźwiak
Magdalena Kołodziejska
Monika Matysiak
Patrycja Nita
Urszula Pietruszka
Natalia Spiżak
Anna Szczepańska
Michał Wieczorek
Szymon Wieromiejczyk
Agnieszka Wiszniewska
Aleksandra Ziętek
Klaudia Żelichowska
Anita Żurańska