22 marca 2018 r., doktorantka naszego Zakładu – mgr. inż. Angelika Heberlej, została zaproszona do wzięcia udziału w „Dniach wiosny”, w Podstawowej Szkole Specjalnej nr 67 w Szczecinie. W ramach wydarzenia dla uczniów klas 1-5 została przygotowana prelekcja pt.: „Wiosenny talerz – jak jeść smacznie, zdrowo i kolorowo”. Wartość kolorów w żywności dla zdrowia bardzo spodobały się uczniom i nauczycielom. Dodatkowo, z dziewczętami z klas 5-8, została przeprowadzona krótka pogadanka na temat zaburzeń w odżywianiu, w trakcie której uczestniczki mogły poznać zagrożenia płynące z chęci niepotrzebnego odchudzania się.
Warsztaty dla Szkoły Podstawowej
By Zakład Podstaw Żywienia Człowieka|2018-04-16T10:08:22+00:0016 kwietnia, 2018|Aktualności|Możliwość komentowania Warsztaty dla Szkoły Podstawowej została wyłączona