Dnia 26.04.2018 r., dzięki współpracy z Zakładem Technologii Mleczarskiej i Przechowalnictwa Żywności, po raz kolejny nasz Zakład odwiedziły dzieci ze Szkoły Podstawowej im. Heleny Raszki w Szczecinie. Na wstępie, uczniowie wysłuchali krótkiego wykładu zaprezentowanego przez mgr inż. Angelikę Heberlej, pt. „Wiosenny talerz – jak jeść zdrowo i kolorowo”. Następnie, wykorzystując świeżo zdobyte informacje – wyklejali lub rysowali Piramidę Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej.

Zwieńczeniem warsztatów była degustacja świeżych, owocowych soków, oraz wręczenie każdemu uczniowi imiennego dyplomu uczestnictwa w wydarzeniu.

Warsztaty przygotowały i poprowadziły: dr inż. Anna Bogacka – pracownik Zakładu oraz mgr inż. Angelika Heberlej – doktorantka.

W wydarzeniu pomagali również studenci należący do SKN Dietetyków:
– Dominika Czubacka,
– Natalia Frankowska,
– Klaudia Żelichowska,
– Aleksandra Ziętek,
– Michał Wieczorek.