Dnia 19.04.2018 r., dzięki współpracy z Zakładem Technologii Mleczarskiej i Przechowalnictwa Żywności, odwiedziły nas dzieci z klasy 4h, ze Szkoły Podstawowej im. Heleny Raszki w Szczecinie. W ramach warsztatów, uczniowie wysłuchali krótkiego wykładu zaprezentowanego przez mgr inż. Angelikę Heberlej, pt. „Wiosenny talerz – jak jeść zdrowo i kolorowo”. Następnie, wykorzystując świeżo zdobyte informacje – wyklejali lub rysowali Piramidę Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej.

Zwieńczeniem warsztatów była degustacja świeżych, owocowych soków w trzech odsłonach, oraz wręczenie każdemu uczniowi imiennego dyplomu uczestnictwa w wydarzeniu.

Warsztaty przygotowały i poprowadziły: dr inż. Anna Bogacka – pracownik Zakładu oraz mgr inż. Angelika Heberlej – doktorantka. W wydarzeniu pomagały również dwie studentki z SKN Dietetyków: Joanna Borkowska oraz Aleksandra Hoczyk.